SOMMERTURER

Kano- og kajakk i Ogna
For padleglade venner og familier, kan vi tilby flere kanoer og kajakker til utleie i elva Ogna. Fra våre utgangspunkt i Støa og Hyllbrua, er det mulig å padle inn mot Lustadvatnet. Vi tilbyr guide med på turen hvis ønskelig og det er muligheter for matservering av lokal mat innendørs eller utendørs.

  • Se mer informasjon her
     

Trekanten
Dette er en hytte til hytte-tur i Ogndalsfjella. Turen starter i Mokk og vi anbefaler at man går innover mot vår utleiehytte Lågvassbu for første overnatting. Herfra går man videre til Skjækerosstu for en andre overnatting og kanskje til Sætertjønnhytta i turistforeningens eie for en tredje. Turen bør innbefatte minimum to overnattinger.

  • Se mer informasjon her

 

Midtpunktet
Et besøk på Norges geografiske Midtpunkt bør være obligatorisk når man først ferdes i Ogndalsfjellene. Vi anbefaler en tur langs våre tilrettelagte stier fra Krokbakken og inn til Midtpunket. Og hvorfor ikke ta en tur videre innover til Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark?

Vi kan tilby båttransport, guiding og overnatting hvis ønskelig.

 

 

VINTERTURER

Fjelltur med overnatting i SkjækraHundespann i Skjækra_400x300_400x300.jpg
3-dagers tur i Skjækra med overnattinger i Steinkjer kommuneskoger - Ogndalsbrukets utleiehytter Lågvassbu og Skjækerosstua. Hyttene er fullt utstyrt. Det eneste du trenger å ha med er dyne- og putetrekk.

Det er vintermerket løype fra Krokbekken og inn til Lågvassbu via Norges geografiske Midtpunkt. Til Skjækerosstu er det vintermerka inn til Skjækervatnet og derfra følges landet ned til hytta. Vi anbefaler bruk av ski og evt. hunder for å komme inn til hyttene, men det er også mulig å bestille transport mot en ekstra kostnad.

Når du først er i området noen dager, anbefaler vi korte og lengre dagsturer inn til nasjonalparken på langrennsski. Løysmundhatten rundt er en rundtur på ca. 30 km. Tur til toppen av Skjækerhatten er ca. 35 km.


Isfiske ved porten til Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark
Prøv en 3-dagers tur med fokus på isfiske i Skjækra. Turen inkluderer to overnattinger i hytte. Skjækervatnet er et godt fiskevatn som ligger ved Steinkjer kommuneskogers utleiehytte Skjækerosstu. I tillegg er det mange små vatn i området rundt Skjækerosstu og Lågvassbu hvor du kan prøve fiskelykken. Det er isborr på hyttene, men fiskeutstyr må du ta med selv. Og husk: Fisking er gratis på Steinkjer kommuneskogers eiendom!

Det er vintermerkede løyper fra Krokbekken og fram til Lågvassbu og delvis merkede løyper fram til Skjækerosstu. Vi oppfordrer reisefølget til å ta skiene fatt, men transport kan bestilles mot en ekstra kostnad hvis ønskelig.