Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Jakt på smårovvilt

Jakt på smårovvilt.

Vi oppfordrer alle våre småviltjegere til også å jakte smårovvilt, en spennende, krevende og nyttig jakt.
 
Småviltbestand påvirkes av mange faktorer deriblant predasjon av smårovvilt, noen av disse artene er det lovlig å jakt på. Her har vi en god mulighet til å kunne påvirke utviklingen i riktig rettning. Det er viktig å balansere uttak av småvilt og smårovvilt, vi som jegere har muligheten til å gjøre noe med dette. Alle som har løst jegeravgift til Staten jakter lovlig på (etter viltloven) jaktbart smårovvilt på Steinkjer kommuneskoger-Ogndalsbruket KF sine områder hvor det ellers selges småviltjakt.
 
I Steinkjer kommune har vi en skuddpremie ordning for å belønne jegere som jakter smårovvilt og det utbetales skuddpremie på Rev-Mår- Røyskatt-Mink-Korp og Kråke Innlevering og registrering gjøres en gang i året , i 2020 blir det gjennomført i mai.
 
Steinkjer kommuneskoger-Ogndalsbruket KF vil betale kr 750 i tillegg til kommunens skuddpremie for rev og mår fanget på kommuneskogens grunn (rundt Skjækervatnet) øst for vestlig grense av Skjækra landskapsvernområde. Ta direkte kontakt med skogsjef for registrering av fangst og stedspåvisning.
 
Skit jakt.

 

Rev
Publisert | Oppdatert 21. november 2019