Friluftsliv

  

Utsikten Lustadvatnet_1024x683.jpg
Utsikt over Lustadvatnet. Bildet er tatt i fra Skjækerleia.

Å tilbringe en dag, ei helg eller ei uke i Ogndal og i Steinkjer kommuneskogers områder, kan gi fine naturopplevelser og friluftslivsaktiviteter for deg og hele familien.

 

Familievennlige friluftsområder

 • Norges geografiske Midtpunkt
 • Nasjonalpark og landskapsvernområde
 • Gratis fiske med stang og håndsnøre
 • Rimelige garnfiskekort
 • Små- og storviltjakt
 • Kano og båtutleie
 • Utleiehytter ved vei og langs til fjells
 • Handikaptilrettelagt hytte og fiskeplasser
 • Kulturminner
 • Vandring langs merkede og tilrettelagte stier
 • Oppkjørte skiløyper
 • Tilrettelagte turmål og rasteplasser
 •  Gratis fiske
Er du for eksempel klar over at det er gratis å fiske med stang og oter i våre elver og vatn? Over 50 vatn venter på deg, og vi kan garantere at flere av dem er proppfulle av fin, rød fjellørret. Fristende? Ta en kikk på vårt spesiallagede kart som viser deg nøyaktig hvor du har størst muligheter for å hanke én eller flere fisker på kroken.

Båtutleie og garnfiske
Hvorfor ikke leie en båt i fjellet? Bedre rekreasjon enn å padle over speilblanke fjellvatn skal man vel lete lenge etter. Vi tilbyr også rimelige garnfiskekort dersom du er ivrig etter å hamstre inn flere fiskemiddager i løpet av ei natt.
Eller hva med å ta en kano- eller kajakktur i Ogna, enten fra Støa eller Hyllbrua? Langs elva finner du rasteplasser og i Støa har vi tilrettelagt for funksjonshemmede. Her kan vi også tilby kåte/gamme og flere fine bålplasser.

Utleiehytter ved vei og til fjells
Og når du først er i Ogndal, hvorfor ikke overnatte? Vi har flere utleiehytter som kan leies ut til en rimelig penge. Enten du ønsker deg langt til fjells eller vil oppleve fjelluften fra en hytte ved bilvei, har vi alternativer det er verdt å se nærmere på. Alle hyttene leies ut fullt utstyrt og her er det mulig å ta med seg en venn eller seks for hyggelig selskap.
Laagvassbua5_300x193.jpg
Lågvassbu
 

Små- og storviltjakt
For den jaktinteresserte er kommuneskogens områder intet mindre enn et eldorado. Storviltjakt på elg er særdeles populært og våre jaktvald leies ut i fireårsperioder etter loddtrekning. Jakt i området krever jaktkort. Les mer her.
 
Nasjonalpark og landskapsvernområde
Et besøk i Ogndalsfjella bør bestå av en tur inn i Skjækra landskapsvernområde og Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. For noen kan det synes langt å gå, men vi har gjort vårt beste for å legge til rette for at de ca. 10 km. inn til områdene skal være bekvem. Stien innover fra Krokbekken består av grus det første stykket og er svillelagt hele veien inn til Skjækervatnet.

Norges geografiske Midtpunkt
Tar du en avstikker på 500 meter fra gapahuken ved Grønlihø, finner du fram til Norges geografiske Midtpunkt. Og hvem vil vel ikke skryte av å ha satt sine spor akkurat her? Midtpunktet ble offisielt godkjent av Statens kartverk i 2004 og er merket med en steinvarde. Husk fotoapparat!

NgM_1024x682.jpg

Natur- og kulturopplevelser
I områdene til Steinkjer kommuneskoger er det for øvrig mye mer å ta seg til. Hvorfor ikke se nærmere på alle kulturminner som finnes i området? Eller ta en grottevandring i fjellene ovenfor Mokk? På vinters tid sørger vi for oppkjørte skiløyper inn i Ogndalsfjella og det er mulig å leie scooterkjøring dersom man ønsker frakt inn mot utleiehyttene.

Skulle det friste med et større arrangmenet, kanskje med overnatting, servering av lokal mat og diverse aktiviteter, vil Midtpunktet SA kunne skreddersy pakker som passer deg og ditt reisefølge på best mulig måte.

God tur!

 

 

 

 

Copyright © 2020 Steinkjer kommuneskoger Powered by CustomPublish AS